Hvor ofte skal cykeldæk skiftes?Hvordan ændres?

  1. Hvor ofte skal cykeldæk skiftes

Cykeldæk skal udskiftes, når de er brugt i tre år eller 80.000 kilometer.Det afhænger selvfølgelig også af dækkenes situation.Hvis dækkenes mønster ikke er for slidt på dette tidspunkt, og der ikke er nogen buler eller revner, kan det forlænges i en periode, men det bør udskiftes om højst fire år,når alt kommer til alt, vil gummi ældes.

Hvis dækkene ikke er blevet skiftet i lang tid, vil det ikke kun påvirke brugen, men dækkene vil også blæse ud, nårridning.Så for at undgå usikre ting, skal vi jævnligt skifte dæk til cykler.

图片1

  1. Sådan skifter du cykeldæk

①Fjern dækkets

Fjern først de gamle dæk fra cyklen.

Pas på ikke at ramme bremseskiven og bremseklodsen under demonteringsprocessen for at undgå skader.På grund af den høje drejningsmomentværdi på baghjulsakselmøtrikken, anbefales det at bruge en skruenøgle med et længere håndtag, som vil være mere effektiv til at påføre kraft.

②Deflation

Efter at du har fjernet dækket, skal du bruge et specielt ventilværktøj til at skrue ventilen på. Når dækket er helt tømt for luft, skal du sætte dækket på andre gamle dæk eller på arbejdsbordet for at sikre, at det ikke slides på skivebremserotoren under næste handling af dækket. fjernelse af dæklæben.

③Fjern dækket fra hjulet

Fjern dækket fra hjulet, du skal trykke på hele hjulet med dine knæ for at låne kraft, og derefter indsætte dækhåndtaget langs kanten mellem hjulet og dækket, og lirke dæklæben omkring 3 cm væk fra hjulet, og flyt 3-5 cm hver gang for at lirke det langsomt af.Denne metode kan bruges på begge sider af fælgen, indtil hele dækket kommer af fælgen.

④Installer nye dæk

Påfør først den passende mængde specialsmøremiddel (såsom dækpasta) på den tilsvarende monteringsposition af dæklæben og fælgen, og bekræft, om dækretningen er korrekt. Generelt vil der være et retningsmærke på dækkets kant, som skal samles på fælgen i henhold til rotationsretningen angivet af mærket.

I begyndelsen af ​​installationen skal du først trykke på det med hånden, og derefter bruge dækhåndtaget til at sætte dækket på fælgen.

Pas på ikke at beskadige fælgen under processen, og tryk til sidst på den med dine hænder for at installere dækket på fælgen jævnt.

⑤Dækoppumpningsmetode

Efter montering af dækkene på hjulene og fyld lidt luft, skal du manuelt justere den vandtætte wire (sikkerhedslinje) og den ydre kant af fælgen for at opretholde en vis ægte rundhed, og derefter pumpe op til standard lufttryk.

Inden dækket sættes tilbage på cyklen, kan dækkets overflade vaskes med rengøringsmiddel.

⑥ Sæt dækket tilbage på cyklen

Monter dækket på cyklen i omvendt rækkefølge af det første trin af dækfjernelse. Og vær opmærksom på ikke at ridse andre dele af cyklen under installationen. Husk at installere afstandsstykket og låse møtrikken tilbage til den oprindelige forudindstillede momentværdi, så langt alle trinene for fjernelse og montering af cykeldæk er gennemført!

 

 


Indlægstid: 31-jan-2023